Danske fotobøger

En fortløbende liste over de publikationer, vi har omtalt i nyhedsbrevet.

 
 
Daniel-Rye_Mens-Vi-Venterdd.jpg

Mens vi venter • Daniel Rye (Booklab, 2019)

MENS VI VENTER er en visuel fortælling om klimaflygtninge. Gennem tre år har fotograf Daniel Rye fulgt bonden Mr. Mkundiza og hans familie i den lille landsby Kakoma i Malawi, der ligesom resten af Syd-Østafrika oplever, at vejret bliver stadig mere ekstremt og utilregneligt.

I billeder og ord skildrer Daniel Rye familiens kamp for at overleve en hverdag, hvor ekstrem tørke og altødelæggende oversvømmelser stiller store krav til evnen til at omstille sig.

Køb bogen her.

 
 

Flesh • Inuuteq Storch (Disko Bay, 2019)

Fotobogen Flesh er en både morsom og hjertegribende bog om at forsøge at være to steder på én gang. Ét sted med kroppen, ét andet med sindet. Bogen er fotograferet af den unge grønlandske fotokunstner Inuuteq Storch og tager udgangspunkt i en formativ periode i hans liv, hvor han var bosat i New York.

Køb bogen her.

 
 
slip.jpg

SLIP • Asbjørn Sand (Roulette Russe, 2019)

SLIP er på overfladen en fotobog om et skateboard-miljø i Danmark, men under overfladen så meget mere. Bogen er et 10 år langt og sårbart kig ind i en verden af venskaber, kærlighed og tiden, hvor unge bliver til voksne.

Køb bogen her.

 
 
unwanted_crop.jpg

The Unwanted • Thilde Jensen (LENA publications, 2019)

The Unwanted er en på samme tid smuk og urovækkende bog om oplevelsen af at være hjemløs på gaden i USA.

Køb bogen her.

 
 
kystland.jpg

Kystland • Ulrik Hasemann & Mathias Svold (Booklab, 2019)

KYSTLAND er en fotografisk rejse langs Danmarks kyster. I billeder og tekst fortæller fotograferne historier om de mennesker og den natur, der findes, hvor land møder vand. Det dokumentariske værk har et kunstnerisk udtryk og viser både hverdagslivet og ekstraordinære øjeblikke langs kysterne.

Køb den her.

 
 

Unsettled City • M.H. Frøslev (Disko Bay, 2019)

Unsettled City er et viltert fotografisk essay om tilværelsen i en hvileløs metropol. Fotograf M.H. Frøslev inviterer læseren med til et sted, hvor fortvivlelse og kærlighed bor side om side, og hvor livet til tider kan være meget usikkert. Centralt står mødet med de folk, som bor her, og som midt i de barske omgivelser stadig bare er mennesker, der forsøger at leve deres liv, som de udfolder sig.

Køb bogen her.

 
 

Året • Diverse fotografer (Blankt Papir Press, 2018)

Hver måned i hele 2018 udgave Blankt Papir en fotobog om København. Hver udgave lagde papir til mellem fem og 10 nye fotografer, som med hver deres billedsprog fortolkede byen. Hver bog er trykt i 100 eksemplarer.

Køb dem her.

 
 
Front cover.jpg

Drenge • Frederik Danielsen (Disko Bay, 2018)

Bogen skildrer seks drenge i teenagealderen på Sydals med den ene fod plantet i børneværelset og den anden på fodboldbanen, på knallerten, på marken eller bag cykelskuret på vej mod fremtiden og voksenlivet. Bogen er et dokumentarisk hverdagsportræt, der følsomt registrerer vadestedet mellem barn og voksen. Frederik Danielsen er rejst tilbage til der, hvor han selv er vokset op, og her genbesøger han en tid, han selv var igennem.

Køb bogen her.

 
 
vestbyen.jpg

Vestbyens Stemme • Jonas Normann (Byens Forlag, 2018)

Neden for Vejles bakker mellem Omløbsåen mod øst, Vejledalen mod vest, Jellingvej mod nord og Sønder­åen mod syd ligger det gamle arbejder­kvarter Vestbyen som i 2018 stadig et vidnesbyrd om arbejderklassens historie, liv og levned.

Køb bogen her.

 
 
weareindestruct.jpg

We are Indestructible • Mads Nissen (Gost Books, 2018)

We are Indestructible er et kig ind i Colombias fortid, nutid og fremtid. En mere end 50 år lang konflikt har ledt syv millioner mennesker på flugt, efterladt synlige ar i landskabet og ikke mindst i det colombianske folk.

Køb bogen her.

 
 

Halfway Mountain • Giulia Mangione (Journal, 2018)

Ifølge The World Happiness Report, en årlig FN-undersøgelse af verdens lykke-tilstand, bliver Danmark ofte udråbt til verdens lykkeligeste folk.

Mens hun studerede fotografi i Danmark i 2014 besluttede italienske Giulia Mangione sig for at undersøge, hvordan det hænger sammen.

Køb bogen her.

 
 

Skin Close • Magnus Cederlund (Journal, 2018)

I Skin Close portræterer Magnus Cederlund folk, som lever på kanten - ofte folk, han har mødt gennem sit lange arbejde som socialarbejder.

Køb bogen her.