Dittes shitstorm

IMG_2723_FINAL_FLAT_small.jpg

En aften i 2019 går fotograf Ditte Haarløv rundt i sin lejlighed i København og skal til at putte sine børn. Hun er også ved at pakker til en længere rejse.

Pludseligt ringer telefonen. Det er en journalist fra Ekstra Bladet, som gerne vil høre, om hun har en kommentar til den shitstorm, som er ved at rejse sig på Facebook.

Sammen med sin kæreste finder hun frem til et Facebook-opslag fra Politiken, som har brugt et af hendes billeder som illustration. Og i kommentarsporet under opslaget er stemningen ved at nå kogepunktet. Shitstormen resulterer i, at hun bliver kaldt pædofil og anklaget for børnepornografi og virakken ender med, at Ditte bliver anmeldt til både politi og Red Barnet.

Samtalen her handler blandet andet om, hvorvidt folk i den brede offentligthed kan forventes at læse billeder som noget andet og mere end ren dokumentation? Og om man som fotograf kan forvente, at folk tager konteksten i betragtning, når man slipper sine billeder ud i den virkelige verden?

Læs mere

Ditte Haarløvs hjemmeside finder du her.

I epsioden omtales også Sigrid Nygaards egne billeder af grædende børn og den shitstorm, som de medførte.

Ditte nævner også kontroversen om Sally Manns billeder fra 90erne.

Formalia

Dansk Dokumentarisme er produceret med ufortyndet hjerteblod og sene aftentimer af holdet bag nyhedsbrevet Dansk Dokumentarisme.

Interviewet i denne episode var optaget af Sigrid Nygaard

Episoden er klippet af Anders Rye Skjoldjensen og Emil Ryge. Det er også sidstnævnte, som speaker.

Musikken var af Blue Dot Sessions.

Hjælp os

Hvis du har tid og lyst, er du meget velkommen til at give podcasten nogle stjerner - og meget gerne en kommentar med - i din podcast app. Det ville være en stor hjælp.

Skriv dig op til vores nyhedsbrev, og hils på os på Facebook og Instagram.

Hvis du har lyst til at introducere venner eller familie til podcasten, så kan du sende dem videre til siden her.

 
Emil Ryge